صفحه اصلي > اخبار سازمان های مرتبط > استاندارد سازی ساختمان‌ها در مقابل زلزله

استاندارد سازی ساختمان‌ها در مقابل زلزله


16 بهمن 1389, 09:35. نويسنده: farid
سیدسعید رضایی در جریان سرکشی از پروژه‌های ساختمانی این شهرستان با تاکید بر مقاوم و استانداردسازی ساختمان‌ها در مقابله با زلزله اظهار داشت: زلزله خطری است که هر لحظه در کمین بوده و وقوع آن صدمات جبران‌ناپذیری دارد و پیشگیری از عمق فاجعه ضروری است. وی گفت: علاوه بر داشتن تجربه و کیفیت مصالح و نیروی کار متخصص و ماهر، برای اینکه ساختمانی مقاوم داشته باشیم باید مهندسان طراح نیز آشنایی کاملی با تئوری‌ها و جنبه‌های عملی طراحی لرزه‌ای داشته و کار خود را با حوصله، وسواس و دقت زیاد و صرف وقت مناسب انجام دهند.
کارشناس عمران فرمانداری تالش با اشاره به اینکه در هنگام زلزله بارهای مرده زندگی ما را تهدید می‌کند، افزود: بارهای مرده شامل مصالح سنگین در دیوارها، کف و سقف ساختمان‌های کنونی و وسایل زندگی موجود در ساختمان است.
رضایی ادامه داد: با توجه به اینکه نمی‌توانیم از وسایل مختلف مورد استفاده در زندگی‌مان بگذریم، بنابراین باید ساختمان‌ها را سبک بسازیم و این مسئله با درنظر گرفتن شرایط آب و هوایی شمال کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. وی همچنین سیستم نوین ساخت و ساز در صنعت ساختمان شمال کشور را امری ضروری دانست و تصریح کرد:
استفاده از روش‌ها و فناوری‌های نوین ساخت وساز به ویژه در بخش مسکن در کشورمان مدت‌هاست که به صورت جدی مورد توجه مسئولان و دست‌اندرکاران بخش ساختمان قرار گرفته است.
عضو سازمان نظام مهندسی گیلان خاطرنشان کرد: در مناطق زلزله خیز، ساختمان باید به گونه‌ای طراحی و اجرا شود که در مقابل زلزله‌های متوسط به اسکلت ساختمان آسیبی نرسد. وی با اشاره به اینکه آسیب‌های جزئی به اثاثیه منزل، شیشه‌ها و قاب عکس‌ها در هنگام وقوع زلزله قابل قبول است، بیان داشت: در مقابل زلزله‌های شدید نباید ساختمان فرو بریزد و اگر چه احتمال وارد آمدن آسیب‌های قابل ملاحظه به اسکلت ساختمان نیز وجود دارد.
رضایی، تهیه نقشه‌های معماری و سازه‌ای همراه با دفترچه محاسباتی که به تایید مهندسان سازمان نظام مهندسی کشور رسیده باشد، استفاده از مصالح استاندارد و اجرای صحیح تمام مراحل ساخت ساختمان را از جمله مواردی دانست که مقاومت ساختمان را در مقابله با زلزله افزایش می‌دهد. وی تصریح کرد: در حال حاضر، علم مهندسی زلزله به گونه‌ای پیشرفت کرده است که در صورت به‌کارگیری اصول و ضوابط فنی، ساختمان می‌تواند در مقابل ارتعاشات و حرکات ناشی از زمین لرزه مقاوم باشد و صدمه‌ای برای ساختمان و ساکنان آن ایجاد نکند.
رضایی با اشاره به ساختمان‌هاى سازه فلزى گفت: در ساخت این نوع ساختمان‌ها از پروفیل‌هاى فولادى در ستون و تیرهاى آن استفاده می‌شود. وی اجراى سریع، کوچک بودن ابعاد ستون‌ها، مقاومت بالاى فولاد در برابر کشش و فشار را از جمله مزیت‌هاى این نوع ساختمان‌ها عنوان کرد و گفت: ضعف در مقابل زنگ‌زدگى، خوردگى و ضعف در برابر آتش‌سوزى از جمله معایب آن به شمار مى‌رود.
عضو سازمان نظام مهندسی گیلان نصب و اتصال اجزاى تیر، ستون و پل‌هاى ساختمان‌ها را به دو طریق جوشکارى و یا انجام پیچ و مهره ذکر کرد و اظهار داشت: در ایران بیشتر ساختمان‌هاى مسکونى با اسکلت فلزى به روش جوشکارى نصب مى‌شود. وی با اشاره به ساختمان‌هاى بتونى خاطرنشان کرد: ساختمان‌هایى که اسکلت اصلى آنها از بتون آرمه است را ساختمان بتونى مى‌نامند.
رضایی اضافه کرد: زلزله‌هاى اخیر نشان داده که ساختمان‌هاى بتونى در صورت اجراى صحیح، مقاومت خوبى از خود به نمایش مى‌گذارند. وی مقاومت در برابر آتش‌سوزى، اجراى سازه‌هاى خاص، اجراى معمارى در خور توجه و عملکرد بهتر دیوارهاى آجرى با اسکلت بتونى را از مزیت‌هاى این نوع ساختمان‌ها عنوان کرد
بازگشت