آدس : رشت ، خیابان بیستون ، ابتدای
بلوار معلم ،ساختمان ساحل ،طبقه سوم
تلفن : 013-33253822
ایمیل : icg248@gmail.com
روزهای کاری : شنبه تا
پنجشنبه 08:00 - 14:00
› دبیر انجمن بتن ایران
در 09 خرداد 90

دبیر انجمن بتن ایران

ساخت و ساز با شاخص‌های 50 سال قبل

 

 

دبیرانجمن بتن ایران معتقد است: امروزه بخش عمده ساخت و سازهای کشور با شاخص‌های 50 سال قبل صورت می گیرد درحالی که از واحدهای ساخته شده، ‌انتظار کاربری 100 ساله می رود.

 جاوید خطیبی اظهار داشت: صنعت ساختمان کشور نیازمند مدیریت قوی و کارآمد است تا این صنعت که دارای پیشینه غنی و با ارزش است دچار فرسودگی و بی هویتی نشود. وی شکل گیری تشکیلات سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان را برای صیانت از صنعت ساختمان کشور ارزیابی کرد و گفت: ‌اما به دلیل پاره ای از مشکلات درون و برون سازمانی این تشکیلات نتوانسته چندان اثر گذار باشد.
خطیبی یادآور شد: صنعت ساختمان پیش از شکل گیری سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان در نیمه دهه 70 شمسی وضعیت نامطلوبی داشت، اما اکنون نسبت به قبل متفاوت ودر حال تغییر است. آمارها نشان می دهد که سالانه حدود 100 میلیون متر مربع ساخت وساز مسکونی در سطح کشور با سرمایه گذاری کلان مردمی و دولت صورت می گیرد.
دبیرانجمن بتن ایران خاطرنشان ساخت: ساخت وسازهای شهری در مراکز استانها شاید تا حدودی قابل قبول باشد، اما هرقدر که از مرکز دورشویم بدلیل ضعف نظارت وضعیت نامطلوبی را شاهد هستیم و باید برای آن تدابیر لازم اتخاذ شود. وی احداث واحدهای مسکونی مهر را اقدامی بی سابقه در کشور ارزیابی کرد و گفت: ایجاد بناهایی ماندگار و کیفی در این ارتباط بدون نظارت سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان و دستگاه های ذیربط امکانپذیر نیست و نیاز به کنترل همه جانبه از مرحله آماده سازی تا نازک کاری وجود دارد.
خطیبی، ‌حضور غیرحرفه ای‌ها در صنعت ساختمان را نشانه نبود کنترل براین بخش دانست و گفت: مشارکت همه اقشار و تخصص ها در حوزه ساخت وساز حاکی از نبود کنترل است و انتظار می رود برای ساماندهی این بخش تدابیر لازم اتخاذ شود. گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که طی سال‌های 84-1370 براساس قیمت های سال 1384 حدود 857 هزار میلیارد ریال یارانه به صورت زمین، بودجه های حمایتی، تخفیف مالیاتی و غیره در این بخش پرداخت شده است و در عین حال این یارانه ها به مناطقی که نیازمند برخورداری از آن بوده اند، تخصیص نیافت. آمارها نشان می دهد که با ساخت وساز مسکن به شیوه سنتی سالانه 30 درصد انرژی با هزینه ای بالغ بر شش میلیارد دلار هدر می دهد.