آدس : رشت ، خیابان بیستون ، ابتدای
بلوار معلم ،ساختمان ساحل ،طبقه سوم
تلفن : 013-33253822
ایمیل : icg248@gmail.com
روزهای کاری : شنبه تا
پنجشنبه 08:00 - 14:00
› مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان
در 23 آبان 90

مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان

408 واحد تولیدی گیلان مجوز استاندارد گرفتند

مراسم روز ملی کیفیت ( 18 آبان ) در اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان با حضور مهندس یوسفی رئیس اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان و کارشناسان کنترل کیفی واحدهای صنعتی استان برگزار شد

مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان گفت : 408 واحد تولیدی گیلان دارای استاندارد هستند .

محمدعلی یوسفی در مراسم روز ملی کیفیت در جمع کارشناسان کنترل کیفیت واحدهای تولیدی استان ، کیفیت پایین یک محصول را مانع از حضور تولیدکننده در بازار رقابت دانست .

وی با اشاره به اهمیت استاندارد کالا در بازار مصرف اظهار داشت : استاندارد بیش از 15000 قلم کالا در کشور تدوین شده و طبق قانون ارتقای کیفیت ، خودرو و دیگر تولیدات باید در برگیرنده یک استاندارد اجباری باشند

وی ادامه داد : طبق این قانون تمام تولیدات باید دارای استاندارد ملی ، بین المللی ، منطقه ای ، کارخانه ای و یا خوداظهاری باشند که در این راستا تمام هم و غم ما همکاری با صنعتگران است .

وی لازمه استاندارد سازی را داشتن امکانات و پرسنل خبره و آموزش دیده دانست و بیان داشت : در سال گذشته اداره کل استاندارد گیلان با 12 هزار و 983 نفر ساعت آموزش مسئولان کنترل کیفیت رتبه نخست ، در بحث کنترل نازل های عرضه سوخت با کنترل 10 هزار و 238 نازل رتبه دوم را در بین اداره های استاندارد کشور کسب کرد .

وی تصویب طرح توسعه جامع استاندارد در مجلس شورای اسلامی را در 26 اردیبهشت سال 89 ذکر کرد و افزود : طبق این قانون کالای تولید شده در کشور مشمول مقررات استاندارد اجباری بوده و تولیدکنندگان موظف هستند در مدت یک سال از تاریخ تصویب قانون نسبت به دریافت پروانه استاندارد برای آن فرآورده اقدام کنند .

به گفته مدیر کل موسسه استاندارد گیلان ، تمام کالاهای وارداتی نیز مشمول قانون مذکور بوده و باید مورد آزمون قرار گیرند و قابل ردیابی باشند .

وی تدوین استانداردهای ملی ، نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری ، صدور پروانه استاندارد برای کنترل واحدهای تولیدی و کنترل آنها پس از صدور را جزو وظایف موسسه استاندارد گیلان برشمرد .

وی در باره نقش کارشناسان کنترل کیفی در تولید محصولات با کیفیت اظهار داشت : کارشناسان کنترل کیفی ، سفیران کیفیت واحدهای تولیدی و ناظران دستگاه های نظارتی هستند و نقش آنها در این زمینه مهم و حساس است .

وی با بیان اینکه اقتصاد و اشتغال مولد نیازمند رعایت استاندارد و تولید کالای با کیفیت است ، یادآور شد : در حال حاضر در گیلان از 467 واحد زیر پوشش اداره کل استاندارد ، 408 واحد تولیدی دارای پروانه استاندارد هستند و بقیه نیز باید هر چه سریع تر نسبت به استاندارد کردن واحد خود اقدام کنند .

یوسفی همچنین ، بسیاری از کارخانه های برنج کوبی استان را غیر استاندارد دانست و اظهار داشت : یک هزار و 870 واحد برنج کوبی در استان وجود دارد که میزان افت کیفیت شلتوک خارج شده از این کارخانه ها بیش از 24 درصد و دو برابر نرم جهانی است .

وی خاطر نشان کرد : در راستای آزمون نمونه های مختلف ، اداره کل استاندارد گیلان دارای 20 آزمایشگاه مجهز در زمینه صنایع مختلف در ساختمان اداره کل ، سه آزمایشگاه در نمایندگی استاندارد در گمرک آستارا و یک آزمایشگاه در نمایندگی استاندارد در گمرک انزلی است .

یوسفی با تصریح بر اینکه مشتریان به دنبال کیفیت کالا و خدمات پس از آن هستند ، اظهار داشت : برای گام برداشتن در راستای کیفی سازی نخستین نگاه ، استاندارد سازی است .

وی با اشاره به اینکه استاندارد سازی طبق میزان توانایی های صنعت ، صنعت گران و تکنولوژی تعریف می شود ، افزود : بر همین اساس برای آن دستورالعمل تعریف می کنند .

در پایان به مسئولان کنترل کیفی شرکت های صنعتی لوح تقدیر اهدا شد .